wtorek, 1 października 2013

243.

musli z jogurtem, brzoskwinią i miodem
(muesli with yogurt, peach and honey)

Musli z jogurtem ( 2 porcje)
(według przepisu Sophie Dahl)

4 jabłka, obrane i pozbawione gniazd nasiennych
2 łyżki soku z cytryny
200g płatków owsianych "górskich"
500 ml jogurtu naturalnego+ trochę do podania
80g rodzynek
50g malin ( dałam 2 brzoskiwinie)
30 g siekanych orzechów włoskich ( u mnie nerkowce)
miód do podania

Zetrzyj jabłka na tarce z grubymi oczkami i włóż do średniej miski. Zalej je sokiem z 
cytryny- dzięki temu nie zbrązowieją i nabiorą pożądanej kwaskowatości.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj wszystko łyżką, Wstawiam musli z jogurtem pod przykryciem na noc do lodówki, żeby owoce spęczniały i żeby płatki owsiane nasiąkły jogurtem, a następnego dnia zjadam je na śniadanie, dodając jeszcze trochę jogurtu naturalnego i miód :)

Sezon na wstawanie o 5 rano i spanie po 4-5 godzin uważam za rozpoczęty :)

MASZ PYTANIE?- ASK.

6 komentarzy:

  1. Bardzo smakowita miseczka :) Nominowałam cie do Liebster Blog, jeżeli masz ochotę przyłączyć się do zabawy będzie mi bardzo miło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne śniadanie na rozpoczęcie dnia. Wstawanie o 5? Ja narzekam, że wstaję o 6.30.. Współczuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. gdzie tam , ja śpię zawsze 7 godzin :)
    zaciekawiło mnie to musi, chętnie spróbuję! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo prosto i pysznie ;) Musli z jabłkiem jest przepyszne

    OdpowiedzUsuń