sobota, 28 września 2013

240.

 kukurydziano- dyniowe pancakes z masłem orzechowym i miodem
(corn-pumpkin pancakes with peanut butter and honey)

Kukurydziano- dyniowe pancakes
(1 porcja- 6 placków)

1 jajko
2 łyżki puree z dyni
3 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonejcynamon, imbir
1/4 szklanki mleka sojowego
miód, masło orzechowe
 łyżeczka oleju
~~~~~~~~~~~~~~~~
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami. Białko odzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Do miski z suchymi składnikami dodać mleko, puree z dyni, żółtko i dokładnie wymieszać. Ubite białko także dodać i delikatnie wmieszać w masę.
Smażyć na natłuszczonej patelni i zajadać z miodem i masłem orzechowym, MNIAM! :) 

14 komentarzy:

  1. ale grubaśne :D super wyglądają :>

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne połączenie smakowe, musiały byc naprawdę dobre.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie :) Musiały smakować obłędnie z masłem orzechowym i miodem.

    OdpowiedzUsuń
  4. "Stęskniłam'' się za tym Twoim talerzem, wreszcie pokazałaś nie tylko jego, ale i smaczny 'dodatek', piękna wieżyczka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. masło orzechowe i miód to pyszne połączenie, a z takimi plackami, no co tu więcej chcieć :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają przecudownie <3 Grubaski ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. nic dodać nic ująć, jest dynia -jest jesiennie, jest masło orzechowe i miodzio - jest pysznie! <3

    OdpowiedzUsuń
  8. ale musiały być pyyyyszne *_*

    OdpowiedzUsuń
  9. jak na razie dynia i mąka kukurydziana kuszą mnie w sklepie : )
    ale te Twoje pancakes wyglądają obłędnie !

    OdpowiedzUsuń
  10. Najlepsze jakie do tej pory widziałam :) Pycha !

    OdpowiedzUsuń
  11. jakie grubaski! poproszę taką wieżyczkę;)

    OdpowiedzUsuń