wtorek, 3 lipca 2012

30.

serek wiejski z twarogiem, jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami żytnimi, miodem, orzechami laskowymi, malinami, poziomkami, agrestem, rabarbarem i jagodami
 (cottage cheese with yoghurt, linseed, rye bran, honey, hazelnuts, raspberries, strawberries, gooseberries, rhubarb and berries)
ciasto marchewkowe, czereśnie (carrot cake, cherries)

Oj obkupiłam się wczoraj, obkupiłam... jagody, agrest, maliny, bób, czereśnie żyć nie umierać : D
w misce nic nie widać tylko owoce, ale ja tak uwielbiam <3

15 komentarzy:

  1. Porywam całe śniadanie :o

    OdpowiedzUsuń
  2. wstyd się przyznać, ale nigdy nie jadłam marchewkowego ciasta .. :D a już tyle razy obiecywałam sobie, że je zrobię ! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Marchewkowe ciasto bardzo lubię. :)
    Zjadłabym wszystko!

    OdpowiedzUsuń
  4. owocowe wypasione śniadanie :>

    OdpowiedzUsuń
  5. Wieki nie jadłam agrestu! A ciastem możesz mnie poczęstować ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. te owoce wyglądają bombowo , ja chcę takie !
    pychotka <3

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam tą moc owoców w miseczkach <3 też mam bób :D

    OdpowiedzUsuń
  8. pycha! kradne całą miseczke i kawałek ciasta :D

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy nie jadłam marchewkowego, masz jeszcze? skorzystam;)

    OdpowiedzUsuń
  10. ahhh zapomniałam, że mam agrest w lodówce ! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Ojeeeeej! Agrest! Miałam kilka lat temu w sadzie, ale ktoś skosił mój krzaczek :<
    Ładnie wygląda to ciacho, podasz przepis? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto marchewkowe
      4 jajka
      3/4 szkl. oleju
      2 szkl. mąki
      2 szkl. startej marchewki
      1 i 1/2 szkl. cukru
      2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1 łyżeczka sody
      2 łyżeczki cynamonu
      szczypta soli

      Jajka ubić z cukrem do białości. Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, proszek, sodę i marchew. Piec w 180 stopniach ok. 30-40 minut.

      Usuń
  12. Mega owocowe śniadanko - tak jak lubię najbardziej :D

    OdpowiedzUsuń