sobota, 3 listopada 2012

Łatwe i szybkie ciasto korzenne z jabłkami.

Idealne ciasto na jesień, z jabłkami i przyprawą korzenną, najlepiej smakuje zjedzone do herbaty, na śniadanie lub kiedy najdzie was na nie ochota. 

Składniki:
  • 250 g masła
  • 300 g cukru ( dałam 250)
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • 500 g mąki
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżka przyprawy korzennej
  • ok. 1/2 szklanki mleka
  • 1,2 kg dużych twardych jabłek
Wykonanie:

Wszystko umieścić w misce dokładnie zmiksować i wlać do formy. Umieścić jabłka w cieście w sposób jaki nam odpowiada, powciskać, umieścić na wierzchu. Piec 45- 60 minut w 180 ºC. 

6 komentarzy:

  1. Świetne :) Jabłkowe ciasta jesienią są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie idealne na jesień :) Jabłka i przyprawa korzenna to świetne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. super to ciacho ,lubię takie smaki ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Korzenne aromaty to zdecydowanie moje klimaty :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń