Idealne ciasto na jesień, z jabłkami i przyprawą korzenną, najlepiej smakuje zjedzone do herbaty, na śniadanie lub kiedy najdzie was na nie ochota.
Składniki:
- 250 g masła
- 300 g cukru ( dałam 250)
- 1 torebka cukru waniliowego
- 6 jajek
- 500 g mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 1 łyżka przyprawy korzennej
- ok. 1/2 szklanki mleka
- 1,2 kg dużych twardych jabłek
Wszystko umieścić w misce dokładnie zmiksować i wlać do formy. Umieścić jabłka w cieście w sposób jaki nam odpowiada, powciskać, umieścić na wierzchu. Piec 45- 60 minut w 180 ºC.
Świetne :) Jabłkowe ciasta jesienią są najlepsze.
OdpowiedzUsuńZdecydowanie jesienne smaki ;)
OdpowiedzUsuńFaktycznie idealne na jesień :) Jabłka i przyprawa korzenna to świetne połączenie.
OdpowiedzUsuńsuper to ciacho ,lubię takie smaki ;d
OdpowiedzUsuńKorzenne aromaty to zdecydowanie moje klimaty :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń