cytrynowo- makowe pancakes z gotowanym jabłkiem i miodem
(lemon poppy seed pancakes with cooked apples and honey)
/ 5 sztuk (1 porcja) /
( źródło: joythebaker.com)
- 1/2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- 40 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- jajko
- 1/2 łyżki skórki z cytryny
- łyżeczka roztopionego masła
- 1/2 łyżki maku
W małej misce wymieszać cukier i skórkę z cytryny. W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, dodać zawartość małej miski. W osobnej misce wymieszać jogurt, jajko, sok z cytryny i masło. Wlać mokre składniki do suchych. Dodać mak i mieszać do połączenia się składników. Odstawić na 10 minut. Smażyć na suchej patelni lub na odrobinie masła. U mnie 2 łyżki ciasta na naleśnik. Podać z syropem klonowym albo miodem.
przepyszne pancakesy :)
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki <3
OdpowiedzUsuńOmmm placuchy *.*
OdpowiedzUsuńmniam , z posmakiem cytrynki ,super pomysł ;d pychotka !
OdpowiedzUsuńsmaki świąt :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!
placki to jedno z najlepszych śniadań :)
OdpowiedzUsuńMakowe *.* Nie dość, że pięknie wyglądają to na pewno są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńo jacie placuszki mniam <3
OdpowiedzUsuńzdecydowanie do zrobienia w najbliższym czasie<3
OdpowiedzUsuńteż bym sobie zjadła takie wspaniałe śniadanko:)
OdpowiedzUsuńcytryna i mak, ale pyszne połączenie!:)
OdpowiedzUsuń