niedziela, 2 marca 2014

337.

czekoladowa tapioka z gruszką, suszoną żurawiną i jogurtem naturalnym (pod tapioką)

12 komentarzy:

  1. Mmm... pysznie wygląda ta tapioka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ma piękny intensywny kolor ;) Muszę gdzieś w swoim mieście poszukać tapioki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam jeszcze zapas tapioki, a u Ciebie taka pyszna wersja! Muszę odświeżyć jej smak, bo wieki nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tapioka, tapioka... Coś mi to mówi, ale sama nie wiem co to dokładnie jest. Pomożecie? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. podzielisz przepisem, się jak ją zrobiłaś? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4-5 łyżek tapioki zalałam gorącą wodą i zakryłam talerzykiem, aby napęczniały. Potem gotowałam w szklance mleka sojowego z łyżką kakao, żurawiną i pokrojoną w kostkę gruszką, dodałam pokruszony pasek gorzkiej czekolady i gotowałam, aż ładnie zgęstniała :)

      Usuń